Domácí kávovary od La Marzocco Home. Který si vybrat?

Pro milovníky kvalitní kávy je výběr domácího kávovaru klíčovým rozhodnutím.  Takže pokud toužíte pocítit kavárenskou atmosféru v pohodlí vašeho domova a vychutnat si kvalitní espresso každý den, čtěte dál, máme pro vás tipy na prestižní domácí kávovary od italské značky La Marzocco Home.

La Marzocco Home nabízí hned několik kávovarů, které se liší především svým vzhledem, funkcemi a cenou. V tomto článku si všechny modely představíme. Podíváme se na jejich technické vlastnosti, estetický vzhled i nové aktualizace, abychom vám usnadnili výběr ideálního kávovaru přímo do vaší domácnosti.

Kávovar pro náročné uživatele: GS3

GS3 se snaží reflektovat vzhled i funkce industriálních kávovarů a velice se mu to daří. S ideálním rozměrem pro domácí použití a minimalistickým vzhledem snadno zapadne i na vaši kuchyňskou linku. Díky tomuto modernímu stroji si vychutnáte espresso, cappuccino nebo latte v perfektní kvalitě v pohodlí vašeho domova.



Kávovar GS3 je
dostupný ve 2 variantách:

Automatic AV = obsahuje předem naprogramovaná tlačítka. Stačí nastavit množství espressa, po kterém se výdej sám vypne.

Mechanical paddle (MP) = zde lze výdej espressa nastavit manuálně s tzv. soft preinfuzí. Výdej probíhá pomocí páky pracující jako ventil, který má 3 polohy (zavřeno – otevřeno – otevřeno se zapnutým čerpadlem). Výsledné espresso má kulatější a sladší chuť.

Tento kávovar začal sklízet úspěch brzy po uvedení na trh. Původní záměr využití kávovaru v domácnostech se rychle rozšířil do dalších oblastí. Kromě domácích baristů si ho zamilovali také menší podniky, cateringy, a uplatnění nachází i v kancelářském prostředí.

Malý kávovar s velkým výkonem: Linea Micra

Linea Micra byl navržen, aby nadšenci do světa výběrové kávy mohli prozkoumat variabilitu espressa v pohodlí domova. Technologie kávovaru Linea Micra byla navržena jako zmenšená verze Linea Classic S kombinující dynamickou sadu funkcí v malém těle. 



Kávovar byl vyšperkován tak, aby okázale lichotil interiéru vaší domácnosti a zároveň podával výkony hodné profesionálního kávovaru, a proto se stal nenahraditelnou součástí nabídky La Marzocco Home.

Je dostupný v 7 barvách, kterými se můžete inspirovat a vybrat vhodnou verzi pro vaši domácnost:

  • Bílá
  • Černá
  • Červená
  • Modrá 
  • Stříbrná
  • Šedá
  • Žlutá

Od svých kolegů se liší tím, že se pohybuje ve výrazně nižší cenové relaci. Nastavení kávovaru Linea Micra je snadné. Stroj se rychle nahřívá a snadno se s ním manipuluje, a proto se skvěle hodí pro každodenní přípravu kávy.

Kousek kavárny u vás doma: Linea Mini R

Linea Mini R, inspirovaný ikonickým kávovarem Linea Classic, skvěle reprezentuje spolehlivost a odolnost. Profesionálními kávovary se inspiruje od A do Z. Je vyroben ze stejných komponentů a nabízí podobné funkce, které mu zajistí dlouhodobou trvanlivost.

S malým tělem, které disponuje dvěma bojlery a integrovanou hlavou, snadno dosáhnete teplotní stability a energetické efektivnosti saturované varné hlavy. Nadčasové technologie vytáhnou z vašeho espressa ty nejlepší chutě.  

Ani estetický vzhled Linea Mini nezůstal opomenutý. Je dostupný v 6 barvách, aby šel naproti vašemu osobnímu vkusu:

  • Nerezová ocel
  • Černá
  • Světle modrá
  • Červená
  • Bílá
  • Žlutá

V roce 2024 prošel kávovar Linea Mini významnou aktualizací. Byl doplněn o některé klíčové funkce, které známe od ikonických kávovarů La Marzocco, a vylepšen byl také jeho celkový vzhled. Mezi klíčové technologické aktualizace patří:

  • Mass Mode
  • Shot timer
  • Offline režim
  • Zásobník na vodu a odtokový box

Krása má mnoho podob. Objektivně se posuzuje zejména na základě symetrie, která se přirozeně zamlouvá lidskému oku. Vzhled kávovaru Linea Mini byl novou aktualizací dotažen k estetické dokonalosti právě díky unikátnímu symetrickému tvaru, který vychází z italského designu „Della Pietra Curve“.

Veškeré informace o nové aktualizaci jsme pro vás shrnuli v blogovém článku Nová aktualizace kávovaru Linea Mini! Které estetické a technologické inovace přináší?

Který kávovar si tedy vybrat?

Ať už si zvolíte jakýkoliv z těchto kávovarů, máte jistotu, že se každý den můžete těšit na prvotřídní šálek vaší oblíbené kávy. Pokud však tápete, obraťte se na nás! Nabídneme vám pomocnou ruku při osobním výběru. Pokud vás kterýkoli kávovar zaujal, neváhejte nás oslovit skrze webové stránkyRádi se s vámi spojíme a navrhneme vhodné řešení pro vaši domácnost. Kávovary si můžete také přijít osobně prohlédnout.