Přednosti domácího kávovaru: GS3 – espresso bez kompromisů

Vnímáte se jako jeden z náročnějších, když přijde na kávu? Potrpíte si na kvalitě přípravy a zajímáte se o to, jakou kávu pijete? Pokud jsme vás odhadli správně, jsme si naprosto jisti, že si zasloužíte mít i doma takový kávovar, který vaše nároky splní bez sebemenšího problému. Možná se to může zdát nereálné, ale takový přístroj opravdu existuje. Právě jste ho našli - je jím domácí kávovar La Marzocco Home GS3.

Domácí kávovar bez kompromisů

Kávovary pro domácí využití často nedisponují všemi funkcemi jako ty profesionální kusy, což může lehce vést k dlouhodobé nespokojenosti spotřebitele. Pokud si chcete doma kávu skutečně vychutnat, kávovar musí být maximálně spolehlivý a nabízet dostatek funkcí pro to, aby vás chuť na šálek kávy nenutila neustále navštěvovat kavárny. A na to přesně v La Marzocco Home myslíme a na kávovar GS3 jsme v tomto ohledu obzvlášť pyšní. Nenašel si totiž místo jen v domácnostech, je využíván i v menších provozech jako jsou cateringy, bary a další. Zkrátka tam, kde je zájem o kvalitní kávu.

Jednoduchost a výkonnost

Domácí kávovar GS3 je velmi spolehlivý a neuvěřitelně výkonný kávovar. Přípravu kávy se díky němu dokáže naučit úplně každý. Každá jeho jednotlivá část je vyvíjena pod drobnohledem těch největších odborníků z oboru a důkladně testována tak, abyste GS3 mohli považovat za nejlepší možné rozhodnutí. 

Jeho využití je velmi variabilní. Parní tryska vám umožní vytvářet jemnou mléčnou mikropěnu, díky které budete moci připravit nejen perfektní espresso, ale budete se těšit například i z latte či cappuccina a po troše cviku se jistě naučíte i latte art – kreslení mléčnou pěnou do šálku. Pomocí výpustě horké vody si zase uvaříte čaj během jednoho mrknutí oka (čekání na rychlovarnou konvici někdy může působit až nekonečně). Nicméně kávovar GS3 vám ale nabídne mnoho dalších možností. 

Jaké další přednosti tento kávovar ještě má? Budete se divit, ale je jich spousta.

 

Výhody kávovaru GS3

Začneme hezky postupně. Jednou z na první pohled zřejmých výhod je vzhled. Kávovar GS3 vypadá totiž až neuvěřitelně vznešeně. Rozzáří každou domácnost nebo kterýkoliv jiný prostor, kde bude umístěn a dodá mu patřičný nádech Itálie, kolébky espressa. Navíc je celonerezový a dobře omyvatelný, takže udržovat jeho okouzlující lesk není žádná velká věda. Co se týče údržby, ta je jednoduchá i zevnitř kávovaru a rozhodně vám nezabere mnoho úsilí. Automatický program čištění hlav se zpětným proplachem udělá téměř veškerou práci za vás, což je obrovskou výhodou. Pokud totiž kávovar zatěžuje vodní kámen, kvalita i výsledná chuť kávy se značně narušuje. Je proto lepší vnitřní údržbu provádět alespoň jednou do měsíce. Automatický program se tedy opravdu hodí. 

Od skvostného designu a praktických vychytávek pokračujeme k technologickým výhodám. Těch má GS3 také vskutku hojně. Mezi ty hlavní patří především teplotní stabilita kávovaru díky saturovaným varným hlavám a schopnosti si předehřát vodu z vodovodního řádu. To umožňuje tu nejpreciznější a nejprofesionálnější přípravu kávy, kterou vám nabídne jen málokterý přístroj v domácím prostředí. GS3 se může pyšnit přesností 0,1°C. Překonat něco takového by tedy bylo velmi složité. Strach z chuťových výkyvů mít tedy skutečně nemusíte  – káva bude vždy přesně taková, jaká má být. 

Za zmínku také stojí distribuce vody do varné hlavy a trysky pro šlehání mléka. Jsou to totiž dva naprosto odlišné procesy a potřebují také odlišný přístup, čehož jsme si plně vědomi. GS3 je tudíž připraven i na tuto problematiku. Kvůli tomu disponuje hned dvěmi tepelně izolovanými bojlery. Péče o parní trysku a tok espressa je tak úplně separovaná, což u obyčejných kávovarů není úplně standardní. Díky tomuto zdánlivě vypadajícímu detailu jsou La Marzocco kávovary opravdovou špičkou tohoto oboru. 

Prostě a jednoduše, La Marzocco ví, jak na to.