Praktický kávovar s dokonalým designem: Linea Mini je jedničkou na trhu

Mít doma pákový kávovar je výhodou samo o sobě. Díky němu máte čerstvou kávu vždy na dosah, což se opravdu hodí. Ne každý kávovar ale dokáže připravit přesně to espresso, které vám hravě nahradí kávu z vaší oblíbené kavárny. V kavárnách totiž baristé disponují profesionálním vybavením, dokonale pomletými kávovými zrny a mají patřičné zkušenosti, které výsledný šálek kávy samo sebou také posunují na vyšší level. Ovšem nezoufejte. Tohle by vás odradit nemělo. Od toho je tu La Marzocco Home Linea Mini.

Proč se po kávovaru Linea Mini otočí každý barista?

Nejde pouze o vzhled. To je sice také velmi silná stránka tohoto přístroje na dokonalou kávu, ale tím hlavním důvodem je něco úplně jiného. Je to jeho funkčnost. Kávovar La Marzocco Home Linea Mini má totiž naprosto skvělé vlastnosti, díky kterým si ostatní kávovary hravě strčí do kapsy. A to i ty velké profesionální. Linea Mini je totiž zmenšená verze kávovaru Linea Classic, což je pravá ruka mnoha světových baristů. A každý, kdo La Marzocco zná, ví, že na kvalitě ani profesionalitě rozhodně ubráno není ani v mini domácí verzi. Jaké jsou přednosti kávovaru Linea Mini a proč je tento kávovar dokonale vhodný do každé domácnosti milovníků kávy?

Elegantní italský retro vzhled

Začneme od toho, co je na první pohled zřejmé – od designu. Na to si La Marzocco také velmi potrpí. Kávovary Linea Mini jsou inspirované prvotním návrhem Linea Classic. Design si tedy zachovává dokonalou retro eleganci. Při jeho výběru si můžete vybrat z mnoha barevných variant a zároveň si následně i vzhled malinko personalizovat například dřevěnými detaily. Ačkoliv je velký důraz kladen na vizuál, jeho profesionalita je důstojně zachována. Je vytvořen z těch nejkvalitnějších materiálů a testován největšími odborníky ve svém oboru. Jeho životnost je proto skutečně dlouhá. 

Uživatelská jednoduchost a spolehlivost

La Marzocco Linea Mini je vytvořen především pro domácnosti a malé provozovny, kde si hravě vystačí s jednou pákou kávovaru. Je proto potřeba, aby byl co nejjednodušeji ovladatelný. A to opravdu je. Od prvotní konfigurace až po přípravu espressa nenarazíte na jedinou složitost. Zvládnou to i úplní začátečníci, kteří se baristy teprve stanou. Kávovar je navíc možné spárovat s mobilní aplikaci, díky které ho můžete ovládat i na dálku.

Teplotní stabilita zajistí tu nejvyšší kvalitu espressa

Technologických vychytávek má Linea Mini požehnaně. Mezi ty nejzásadnější patří teplotní stabilita zapříčiněná kombinací bojleru a integrované varné hlavy. Díky tomu je možné zamezit výkyvům teploty i v tak malém prostoru. Pokud by byly stupně vody kolísavé, což je u většiny obyčejných kávovarů bohužel normální, espresso by nikdy nebylo tak precizní. Voda by ztrácet požadovanou teplotu rozhodně neměla. Lehce by se pak mohlo stát, že by každé espresso chutnalo jinak – jednou silněji a podruhé naopak. A to nechceme. 

Duální bojler a výpusť horké vody

K zásadní výhodě výše se pojí i tato. Linea Mini, ačkoliv je to zmenšená verze pro domácnosti, disponuje dvěma oddělenými bojlery. Jedním pro tvorbu espressa a druhým pro parní trysku. Každý tento proces totiž potřebuje svou samostatnou péči, aby dohromady mohly tvořit celek. Kávovary, které mají bojler pouze jeden, nikdy nedosáhnou tak skvělých výsledků. S kávovarem La Marzocco Linea Mini můžete očekávat tak skvělou kávu, na jakou jste zvyklí ve své oblíbené kavárně. 

Linea Mini jednoznačně přináší mnoho výhod. A tu největší jsme si schovali nakonec. S nákupem La Marzocco kávovaru totiž získáte baristický kurz zdarma, ve kterém se naučíte všechny potřebné základy pro přípravu kávy a ovládání kávovaru. Pokud tedy neustále sníte o svém domácím baristickém koutku, rozhodně si to nenechte ujít. Nikdy není pozdě začít.