La Marzocco slaví výročí 20 let v České republice!

Rodinná tradice, nedostižná technologie, úchvatný design a jasný cíl – dostat kvalitní a lahodnou kávu i do samotných domácností. To jsme my, La Marzocco. Spojuje nás primárně láska ke kávě a zakládáme si na její precizní přípravě, což i naši věrní zákazníci. Už se o tom na českém trhu úspěšně přesvědčujeme celých 20 let. Pojďme se společně podívat, jak jsme tu vlastně začali a jak se nám tu již dvě desetiletí vede.

Jak šel čas?

Nejprve v roce 1939 vzniklo samotné La Marzocco. Nadčasové kávovary, které rychle dobyly celý svět baristiky. Tyto ikonické pákové kávovary můžete nyní vídat po kavárnách i jiných gastronomických zařízení opravdu všude možně. A jelikož byly už od začátku velmi prostorově náročné, La Marzocco se rozhodlo vytvořit i jejich menší, avšak stejně nadupané verze. A tak vznikla divize La Marzocco Home. 

Čeho bylo docíleno? 

Vytvořili se dokonalé zmenšeniny dosavadních La Marzocco kávovarů a tím se otevřeli dveře ke kvalitní kávě i domácnostem a malým podnikům, kterým by se velký pákový kávovar za bar nevešel. Zastáváme totiž názor, že život je moc krátký na to pít špatnou kávu. Měli bychom mít proto možnost si ji vychutnat i v pohodlí domova nebo v méně frekventované restauraci, která se na kávu třeba ani vyloženě nezaměřuje. Z této vize se vytvořil cíl, který se nám s vaší pomocí daří v ČR plnit už 20 let. Naše kávovary dělají z lidí domácí baristy, malé profesionály s těmi nejlepšími technologiemi a u větších gastro podniků kávovary La Marzocco zvyšují úroveň připravované kávy.

La Marzocco Home na kvalitě neubírá

Velikost neurčuje kvalitu a La Marzocco Home je tomu důkazem. Tyto drobné kávovary nabírají na roztomilosti, ale nadupané jsou stejně jako jejich velcí předchůdci. Jakými výhodami oproti konkurenčním kávovarům La Marzocco Home disponuje?

  • Duální bojler separátně pečuje jak o parní trysku, tak o páky, díky čemuž je výsledná káva vždy 100%
  • Kombinace bojleru a varné hlavy umožňuje dosáhnout teplotní stability na velmi malém prostoru
  • Kávovary nemají omezení ve výdeji nápojů, při správné péči slouží i desítky let

Tyto tři benefity se s námi táhnou již od samého začátku. Takto se začalo, a tak se i pokračuje. La Marzocco se neustále snaží vyvíjet nové a nové technologie, abychom se posouvali nejen my, ale i vy. O baristický um je třeba pečovat, trénovat ho a vychutnávat si voňavé výsledky. S La Marzocco je to naštěstí už 20 let v Česku naprostá hračka.

La Marzocco FB/70 jako důkaz nestárnoucí kvality

Kávovar La Marzocco FB/70 je model, který funguje celých 20 let, stejně tak dlouho, jako značka La Marzocco působí v ČR. Byl vyvinut ve stejný rok, kdy jsme se usadili na českém trhu a je plně funkční do teď. Pevně věříme, že tu s námi (a s vámi) ještě nějaký ten pátek bude, protože zub času, ten se na něm zatím téměr nepodepsal. Na samotném e-shopu ho sice už nenajdete, tam už místo zabírá jeho staršího sourozenec FB/80, ale víme, že legenda toho původního je stále žijící. A kávovar s dvacetiletou tradicí je opravdu důkazem prvotřídní kvality, za kterou si značka La Marzocco pevně stojí.

Srdečně vás zveme na Latte Art Throwdown

Ku příležitosti oslavy tohoto krásného výročí pořádáme Latte Art Throwdown ve spolupráci se značkou Oatly. Tato akce proběhne v prostorách Acid Coffee, malé stylové kavárně, kde milují kvalitní zrna a do flat white kávy sází jeden obrázek za druhým. Tato oslava 20. narozenin českého La Marzocco bude stylovější, než možná čekáte. Vítěz utkání si totiž domů odveze kávovar La Marzocco Home Linea Micra v nerezovém designu. Vidíme se již tuto sobotu 21.10. v 18:00!

Zveme proto všechny domácí i profesionální baristy, přijďte si společně s námi užít večer plný výborné kávy. Budeme se na vás těšit.