Káva jako ranní rituál

Přemýšleli jste někdy o tom, že rána nemusí být pouze pochmurnou částí dne, kterou  chcete mít co nejdříve za sebou? Že se vlastně mohou stát velmi příjemnou součástí dne, na kterou se budete těšit a nebude vám zatěžko vstávat? Ano, taky nám to dříve připadalo nereálné, až do chvíle, než jsme objevili kouzlo domácích kávovarů La Marzocco Home!

Proč se právě díky La Marzocco Home kávovarům změnila naše rána a nyní je to naše nejoblíbenější část dne? Důvod je jednoduchý! Vytvořili jsme si ranní rituál, který nám každé ráno vykouzlí úsměv na tváří a dodá patřičnou energii. Díky La Marzocco Home kávovarům jsme totiž poznali kouzlo ranního kávového rituálu a přinášíme vám dobrou zprávu - takovýto rituál si můžete vytvořit také!

1. Benefity ranního rituálu
Nejprve si pojďme říci, jaké benefity se ukrývají v ranním kávovém rituálu. První je samozřejmě lahodná kávová vůně, která se bude linout celou domácností a možná vzbudí i další členy domácnost. Možnost vychutnat si ranní kávu v klidu a bez stresu do posledního lahodného doušku je naprosto k nezaplacení! Čas navíc, při kterém si můžete promyslet denní plán a připravit se na jeho start. To už je dost důvodů, proč o kávovém rituálu začít uvažovat, co myslíte?

2. Přínos ranního rituálu 
Mezi přínosy ranního kávové rituály lze zařadit spoustu věcí. Nicméně dle našeho pohledu je nejdůležitější to, že si můžete vychutnat svoji oblíbenou kávu pěkně v klidu, nikdo a nic vás nehoní a požitek z nápoje může být o to větší a samozřejmě si ho můžete o to více užít. Dalším benefitem je fakt, že příprava kávy může sloužit jako meditační prvek, při kterém si srovnáte myšlenky, popřemýšlíte v klidu, co vás v daném dni čeká a při pití kávy si poté můžete napsat to-do list a ihned po vypití budete moci správně naladěni vykročit do nového dne. Jako poslední z mnoha výhod bychom vypíchli to, že to je vlastně chvíle pro vás! Starat se o sebe a o svůj well-being začíná být v dnešní uspěchané době čím dál tím důležitější a je potřeba umět se zastavit a udělat si čas sám na sebe. Tento každodenní kávový rituál může být jednou z příležitostí.

3. Vhodný kávovar
Nejdůležitější roli hraje v ranním kávovém rituálu kávovar, který doma vlastníte. Kvalita kávovaru rozhodne o tom, zda vaše ráno začne s lahodnou kávou, nebo jenom něčím co kávu vzdáleně připomíná. Náš ranní rituál se drasticky změnil, když jsme objevili kávovary La Marzocco Home. Kávovary La Marzocco jsou špička mezi světovými výrobci profesionálních kávovarů, které se vyrábí již od roku 1927 ve Florencii.

La Marzocco Home kávovary jsou vyráběny s dvojitým bojlerem, což znamená jediné - že máte jeden bojler samostatně pro produkci páry a druhý bojler pouze pro přípravu espressa.

Pakliže hledáte to nejlepší, co může kávový svět nabídnout, tak kávovary La Marzocco Home představují skvělou volbu! Přeneste své chuťové buňky do kávového nebe každé ráno s kávovary Linea Mini nebo GS3.

Uvažujete o tom, že byste začali s ranním kávovým rituálem? Nebo již dlouhodobě praktikujete? Pokud ano, podělte se, jaký je ten váš ranní kávový rituál?