Jednoduchost šlehání mléka na La Marzocco Home kávovarech: Výhody a praktické techniky

Namlít kávu, stlačit ji do páky kávovaru a zmáčknout tlačítko pro extrakci dokonalého espressa s bohatou pěnou zvládne s velkou pravděpodobností úplně každý. Stačí k tomu disponovat čerstvými kávovými zrny, kvalitním kávomlýnkem a chytrým pákovým kávovarem. V tom jsou kávovary La Marzocco prvotřídní. Veškeré ovládání je intuitivní od jeho prvotního rozbalení, konfiguraci až po celkové každodenní využívání. Kávovar vám ale umožní přípravu mnoha dalších nápojů. Nemusíte se spokojit pouze s espressem nebo vodou prodlouženým lungem. A na studené mléko zrovna zapomeňte. V tomto článku se podíváme na výhody šlehání mléčné pěny pomocí parní trysky, kterou najdete na každém La Marzocco kávovaru. I na těch domácích, ty nás teď právě zajímají nejvíce. Jiné domácí kávovary mají totiž většinou na mléko plastovou nádobu a šlehání je vytvořeno automaticky, u čehož výsledek není tolik kvalitní, znemožní to tvorbu latte artu a sebere vám to ten požitek z přípravy kávy. La Marzocco vám naopak ale toto všechno umožní a vy se tak můžete stát pravým baristou.

Parní tryska se samostatným bojlerem

Ojedinělá a velice funkční technologie, která umožňuje dosáhnout těch nejlepších výsledků. La Marzocco Home kávovary totiž disponují duálními bojlery. Díky tomu je o parní trysku postaráno separovaně a tudíž o mnoho kvalitněji. Její chod je proto plynulý a spolehlivý. Kávovary, které mají pouze jeden hlavní bojler, jsou v tomto ohledu velmi nevýhodné. Varná hlava pro espresso a parní tryska na šlehání mléka přece nejsou totožným komponentem, proto si žádají odlišné podmínky. 

Kvalita materiálu a využívaných komponentů

La Marzocco Home nenechává nic náhodě a jde si za kvalitou. Veškeré materiály, technologie i komponenty jsou nejprve důkladně testovány pod dohledem odborníků a následně až využívány na kávovary. A s tryskou je to tu stejně. Pohyblivá tryska s odšroubovatelným koncem pro ještě důkladnější čištění se může pyšnit tou nejvyšší kvalitou a jednoduchým ovládáním. Kohout, který páru otevírá, je vytvořen tak, aby se s ním manipulovalo pohodlně a s lehkostí. Zároveň také La Marzocco nabízí tyto komponenty i v designovějších provedeních. Každý uživatel si tak může svůj kávovar krásně personalizovat a začlenit ho tak ještě více do své domácnosti.

Letitá rodinná tradice

Tyto kávovary nepochází z žádné velkovýrobny. O každý kus je řádně postaráno v rodinné atmosféře. Více než 30 let zakladatelé společnosti La Marzocco testují vše, co je výroba těch nejlepších kávovarů obnáší a udržují se na první příčce v profesionalitě. Je to jejich vášeň – La Marzocco kávovary vznikají s láskou. Veškeré funkce kávovarů jsou díky tomu vypiplané do posledního detailu a to i s parní tryskou. Žádných nedostatků se tedy nemusíte bát.

Velký výkon v malém těle

Ačkoliv jsou kávovary Linea Mini a GS3 jen jednopákové a jsou určené především pro domácí využití nebo menší provozovny, rozhodně nejsou ošizené na výkonu. La Marzocco totiž dokázalo veškerou profesionalitu velkých kávovarů s několika pákami vměstnat i do těchto malých domácích. Nechybí ani výpusť na horkou vodu, baristické světlo, díky kterému je krásně vidět příprava espressa a v neposlední řadě i ty duální bojlery a s nimi i vysoce výkonná parní tryska. 

Je ale důležité zmínit, že parní trysky nejsou samočistící. Jejich pravidelná, v podstatě neustálá údržba je skutečně důležitá. Kapky mléka či jiných tekutin na horké trysce zasychají opravdu rychle, proto je třeba ji po každém použití minimálně důkladně utřít. Jednou za čas je ale dobré ji i rozebrat. I to jde snadno, stačí vyšroubovat její konec a pod závitem vyčistit vše, co je potřeba. Ideálně komponentům udělat i vodní koupel s vhodným čistícím prostředkem. Díky tomu si parní tryska zachová svůj standard a vydrží vám celé roky.