Historie La Marzocco Home

Za každou kvalitní a spolehlivou světovou značkou stojí nějaký příběh a u La Marzocco tomu není jinak. Jednička na trhu mezi profesionálními kávovary vznikla v italské Florencii. Z těchto končin pochází mnoho významných osobností jako byli například Leonardo da Vinci nebo Filippo Brunelleschi, kteří vytvořili nejvíce oslavovaná díla na světě. Náhoda? Možná ano, možná ne. Nic to ale nemění na tom, že La Marzocco je také takové umění – umění vyvíjet ty nejlepší kávovary na trhu a tvořit tak nespočet úsměvů na tvářích milovníků kávy po celém světě každý den.

La Marzocco bylo stvořeno dvěma bratry – Giuseppem a Brunem Bambim. Sídlo založili v malebné Florencii, domově umění, v roce 1927. Ovšem první unikátní kávovar vyvinuli až o více než 10 let později v roce 1939. Tento kávovar byl speciální díky horizontálně uloženým bojlerem. Zakladatelé si moc dobře uvědomovali, jakým pokrokem v technologii kávy tento krok byl, proto si systém uložení bojleru nechali ihned patentovat. V průběhu let však přišli na mnoho dalších inovací. Mezi ty největší patří například obohacení kávovarů o dvojitý bojler se saturovanými hlavami, aby se oddělila péče o trysku a vodu, která tvoří espresso. Na vývoji si Giuseppe a Bruno Bambi dávali vždy nejvíce záležet a to platí i dnes. Na technologické kroky momentálně dohlíží profesionálně vyškolený tým, který předává zkušenosti zakladatelů a svých předchůdců dál a dál. 

Tradice společnosti La Marzocco sahá tedy podstatně hluboko do historie. Není proto divu, už kvůli kvalitě, že k dnešnímu dni můžete potkat pobočky této společnosti po celém světě. A nejen ty, také neuvěřitelné množství kaváren se pyšní profesionálními pákovými kávovary značky La Marzocco. To rozhodně stojí za povšimnutí.

A jak vzniklo La Marzocco Home? 

Jednoduše. Chtěli jsme dostat kvalitní a profesionální espresso i do domácností a začít o kávě více vzdělávat i koncové zákazníky. Rozhodli jsme se proto naše standardní kávovary trochu upravit tak, aby se pohodlně a esteticky vešli i k vám domů. Místo dvou a více pák najdete na La Marzocco Home kávovarech pouze jednu, čímž mohou být znatelně menší a lehčí. Jejich profesionalita až na pár dalších malých rozdílů však zůstává. La Marzocco Home kávovary si zachovaly naprosto všechny funkce, díky kterým jsou ty z kaváren unikátní. Můžete si je dokonce spojit s aplikací v telefonu a nechat například kávovar nahřát ještě než vstanete ráno z postele nebo než přijedete odpoledne z práce. Přinášejí s sebou mnoho výhod a také slouží jako originální designový doplněk, na čemž si dáváme záležet také. I krásné věci totiž mohou být funkční. 

Vybrat si můžete mezi kávovarem Linea Mini nebo GS3. Linea Mini vychází z prototypu Linea Classic, který v roce 2021 oslavil své třicáté výročí od samotného návrhu. Je to pravděpodobně nejdéle využívaná technologie ve světě kávovarů. Zajímavostí je, že první modely měly na předním panelu designové červené pásky, které se ale v krátké budoucnosti omezili, jelikož se přišlo na to, že je majitelé kávovarů rádi loupali.

GS3 nemá klasický La Marzocco design, ale zato působí velmi elegantně a jeho nerezové stěny vytváří luxusní vzhled, který rozzáří každou domácnost. 

Ať už si vyberete jeden nebo druhý, oba vám doma vytvoří dokonalou atmosféru a nechají domovem linout skvělou vůni kvalitních kávových zrn. Umožní vám tvořit espresso i nápoje s našlehaným mlékem tou nejprofesionálnější cestou a to díky dlouhé tradici plné zkušeností samotných zakladatelů. Kávovary původem z Itálie, kolébky espressa a přesněji z Florencie, místem zrodu géniů, nikdy nezklamou. Ani toho nejnáročnějšího milovníka kávy na světě.