4 rychlé kroky k jednoduché konfiguraci kávovaru GS3

Kéž by bylo všechno tak jednoduché, jako konfigurace a následná obsluha La Marzocco kávovarů. La Marzocco Home GS3 je snový domácí pomocník, díky kterému připravíte tu nejlepší kávu v pohodlí vašeho domova.

Pokud už je tento skvostný kousek na cestě k vám domů, máte se skutečně na co těšit. GS3 je sice kávovar skromných rozměrů, ale dokáže opravdu mnoho. Byl vyvinut pro ty nejnáročnější zákazníky, kteří si chtějí pochutnat na dokonalém espressu a jemné mléčné mikropěně i doma, což splňuje s přehledem nad všechna očekávání. Naprosto bezkonkurenční je ale jeho ovládání. La Marzocco Home GS3 se vyznačuje především jednoduchostí a i přes to neutichající profesionalitou. Pojďme se o tom přesvědčit. Tyto 4 kroky vám stačí k jeho konfiguraci. Snadno a rychle. 

Vybalte kávovar a najděte mu doma to pravé místo 

Tento moment se většinou neobejde bez žasnutí. Kávovar GS3 vám totiž domů přijde plně zkompletovaný, takže ho okamžitě uvidíte v celé jeho kráse a navíc se nemusíte tedy bát, že v balíku objevíte hromadu šroubků a komponentů k instalaci. Místo toho tam najdete toto potřebné příslušenství: 

  • páku na double shot, 
  • páku na single shot,
  • prášek na čištění kávovaru 460 g,
  • sadu sítek VST na 17g, 14 g, 7 g nebo 21g a kovové sítko pro čištění zpětným proplachem,
  • černý hliníkový pěchovač La Marzocco,
  • hadici 3/8 pro připojení vody,
  • 1,5 m dlouhou hadici odpadní,
  • kit na testování PH vody,
  • manuál v češtině i originál.

Po vybalení všech těchto věcí se stanete plnohodnotným baristou. Stačí už jen uvolnit kávovar z ochranného obalu, odstranit pěnovou fólii, kterou najdete pod mřížkou v odkapávači a zábava může začít. 

Otestujte kvalitu vody a předejděte tak rizikům vodního kamene

V případě, že je kvalita vody nevyhovující, může zapříčinit masivní zanesení přístroje vodním kamenem či podpořit korozi - a to nechceme. Z toho důvodu od nás ke kávovaru dostanete i balení testerů PH. Jelikož vám přijde kávovar plně zkompletovaný, můžete se k tomuto bodu přesunout téměř okamžitě. 

Z testovacího kitu vytáhněte jeden papírový proužek a ponořte ho do vody, kterou hodláte do kávovaru použít. Za chvíli se papírek zbarví a vy ho díky tomu budete moct porovnat s vysvětlivkami, které jsou také součástí balení. Pro kávovar je ideální, když má využívaná voda PH 7. Pokud tomu tak bude, nemusíte nic dále řešit. V případě, že je ale PH vody odlišné, bude potřeba ji přefiltrovat. K tomu můžete využít různé filtrační konvice a tak podobně. Hlavně tento bod ale nezanedbejte, je to opravdu zásadní krok v péči o kávovar. 

Naplňte nádobu na vodu nebo kávovar k vodě připojte

V dalším kroku máte dvě možnosti, které se ale odrážejí od bodu předchozího. V tom lepším případě, pokud test PH vody vyjde správně, ji můžete do kávovaru připojit přímo z oběhu a vyhnout se tím častému doplňování vody do zásobníku. Přesně k tomu jsou v balení přiložené hadice. Jedna napouštěcí a druhá odpadní. Jestliže se rozhodnete jít touto cestou, budete potřebovat základní nářadí, kterým si povolíte spoje hadiček. Přístroj je totiž z výroby připravený k čerpání vody ze zásobníku. Opět to ale není nic složitého. Stačí odšroubovat levou stranu GS3, uvolnit průsvitnou napouštěcí hadici, která ústí v zásobníku hned za odkapávací plochou (tu stačí vysunout) a vyměnit ji za tu napouštěcí. Pokud ale zůstanete věrni zásobníku, stačí vysunout odkapávač s mřížkou a přefiltrovanou vodu nalít dovnitř. 

A v této chvíli je už vše připraveno k úplně prvnímu šálku kávy z vašeho nového GS3. Bylo to opravdu jednoduché, že? 

Vychutnejte si první slavnostní espresso

Momentálně už máte za sebou všechny ty důležité a ne tolik zábavné kroky. Proto je čas na kávu. A ne na jen tak ledajakou. Pokud jste došli až sem, váš domácí kávovar La Marzocco Home GS3 je připraven a vy si tak můžete vychutnat skutečně profesionální espresso. A to v pohodlí domova. 

A jestliže si přípravou kávy ještě nejste tolik jistí, určitě se na nás obraťte, protože s nákupem kávovaru GS3 u nás máte schovaný kurz zdarma. Naučíte se v něm jak správně připravit lahodné espresso i šlehat jemnou mléčnou pěnu, což je naprostý základ.